Ανάπτυξη προορισμών City Break, Αγορές, Αρχιτεκτονική, Διασκέδαση, Εμπειρία, Εμπορικά Κέντρα, Ένταξη Πολιτιστικών Διαδρομών, Ιστορία κλπ.

Αθλητικές διοργανώσεις ,δραστηριότητες & Εvent, Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, Αναρρίχηση Golf,Ορειβασία, Ορειβατικό Σκι, Ορεινή Ποδηλασία, Ορεινό Τρέξιμο

Γεωπάρκα, Σπήλαια

Προγράμματα Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα, γνωριμία με την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά

Αλιευτικός Τουρισμός, Θαλάσσια Παιχνίδια, Θαλάσσια Πάρκα, Καταδυτικός Τουρισμός, Μαρίνες ,Τουρισμός Κρουαζιέρας, Σκάφη Αναψυχής

Εκκλησίες, Μοναστήρια

Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία, Μουσεία, Κάστρα, Ιστορικά Μνημεία, Έθιμα και Μουσικά Δρώμενα, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Φεστιβάλ

Εκθεσιακά Κέντρα, Συνεδριακά Κέντρα

Ιαματικός Τουρισμός, Ιαματικές πηγές, Κέντρα, Ιατρικός Τουρισμός, Θαλασσοθεραπεία, Θεραπευτικά Προγράμματα, Yoga, Spa κλπ.

Αγροτικές Δραστηριότητες που σχετίζονται με την Γεωργία, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία κλπ. , Παρατήρηση Οικοσυστήματος. Οικοτουρισμός (Αναπτύσσετε σε οικολογικά αξιόλογες και κυρίως θεσμοθετημένης περιβαλλοντικής προστασίας περιοχές πχ. περιοχές Natura).

Αναρρίχηση, Canoe Kayak, Canyoning, Ιππασία, Kayak ποταμού, Mountain Biking ,Ορειβατικοί & Πεζοπορικοί Σύλλογοι, Ποδηλασία, Rafting, Ταξίδια περιπέτειας Trekking ποταμού, Υπαίθριες Δραστηριότητες

Σκι, Χειμερινά Σπορ, Χιονοδρομικά Κέντρα

Το Food Festival θα αφορά την γαστρονομία της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στη γαστρονομία της Φθιώτιδος από την παράδοση και το σήμερα έως και το αύριο αυτής. Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και η προβολή των συνταγών και προϊόντων, ιδιαίτερα από την περιοχή και θα διοργανώνεται ετήσια με απώτερο σκοπό να εξελιχθεί σε θεσμό. Θα είναι ένα πάζλ από διάφορες εκδηλώσεις γύρω από την γαστρονομία και θα μπορούν να συμμετάσχουν σ΄ αυτό τόσο επιχειρήσεις και παραγωγοί της γαστρονομίας και του οίνου, όσο και τοπικοί παραγωγοί και μαγαζιά της πόλης, ο καθένας με το δικό του περίπτερο. Οι παραγωγοί καθώς και τα καταστήματα που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν σ΄ αυτό, θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους, να τα προβάλουν, να τα διαφημίσουν, αλλά και να τα πουλήσουν στους επισκέπτες. Μέσα από το φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία να παρουσιαστούν νέες και παραδοσιακές συνταγές, πρωτοποριακά νέα τοπικά υλικά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα και χρήσιμα στοιχεία γύρω από τις διατροφικές τάσεις της εποχής  έχοντας στο επίκεντρο τις παραδοσιακές συνταγές της Ρούμελης, αλλά και όλης της Ελλάδας.