Οινοτουρισμός

“From Nature In Your Glass”

Mία ιστορία που γράφεται σε ελληνική γη και ξεδιπλώνει στο χάρτη ατέλειωτους αμπελώνες, ετικέτες κρασιών που κάνουν το γύρω του κόσμου, αρώματα και γεύσεις που ξεκινούν από την φύση και καταλήγουν στο ποτήρι σου.

Μέσω του οινοτουρισμού ο επισκέπτης – ταξιδιώτης έρχεται σε επαφή κατευθείαν με την φύση, επισκέπτεται οινοποιεία, εκθέσεις και γιορτές κρασιού με την γευσιγνωσία και την εξερεύνηση των χαρακτηριστικών της αμπελουργικής περιοχής να αποτελεί το βασικό πυρήνα της αγροτουριστικής ξενάγησης.

Η συγκεκριμένη μορφή θεματικού τουρισμού που εντάσσεται στην κατηγορία του αγροτουρισμού αποτελεί μία σύνθετη οικονομική δραστηριότητα σε συνεχή εξέλιξη και σε συνεχή διαδικασία ενσωμάτωσης της καινοτομίας, καθώς συνδυάζει και περιλαμβάνει τη γεωργία, τη βιομηχανία, αλλά και την παροχή υπηρεσιών πολιτισμού και τουρισμού.

Οι συναντήσεις σε ένα Κτήμα είναι πολυπολιτισμικές για όλους τους επισκέπτες που αγαπούν την φύση, το κρασί, την ιστορία με το βίωμα κάθε φορά να διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή καθώς έρχεσαι  σε επαφή με τις εναλλαγές του τοπίου στο αμπέλι καθώς και με τις διαφορετικές εργασίες στο οινοποιείο.

Το τρίπτυχο Ποιότητα-Παράδοση-Καινοτομία μπορεί να ενταχθεί και να προσγειωθεί μοναδικά στην δραστηριότητα του οινοτουρισμού ο οποίος «τρέχει» σε όλη την Ελλάδα με τεράστια επιτυχία. Μέσω της συγκεκριμένης μορφής ενισχύεται ακόμα περισσότερο η προσπάθεια αειφόρου ανάπτυξης των αγροτικών αμπελουργικών περιοχών.

Μέσω του Κρασιού ο ταξιδιώτης γίνεται κοινωνός μίας πραγματικά βιωματικής εμπειρίας. Γιατί όταν  ο Τουρισμός και Πολιτισμός συνδιαλέγονται στο ίδιο  «τραπέζι»  η τελική συνθήκη είναι πολυπολιτισμική γεμάτη άρωμα και γοητεία.