Γαστρονομικός Τουρισμός

“Greek Gastronomy Is a Piece of Art”

Η γαστρονομία είναι μία «νόστιμη» ειδική θεματική μορφή που όλα τα αυθεντικά και πολιτιστικά στοιχεία ενός τόπου-σημείου ενορχηστρώνονται σε ένα πιάτο.

Η ελληνική γαστρονομία είναι ένα έργο τέχνης. Ένα ολόκληρο μωσαϊκό γεύσης μέσα από το οποίο ενεργοποιείται η μνήμη και το βίωμα. Αποτελεί μία ξεχωριστή κληρονομιά του τόπου-σημείο με την αποκάλυψη του συνόλου των χαρακτηριστικών της πολιτιστικής και οικονομικής ιστορίας.

Μία γευστική μορφή εναλλακτικού τουρισμού στην οποία κυριαρχεί η κουλτούρα της τοπικής κουζίνας, η αυθεντικότητα των υλικών και των συνταγών και τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής.  Η Μαγειρική Τέχνη και η Γαστρονομία συνθέτουν το πακέτο ενός ταξιδιού μνήμης και ιστορίας μέσω της γεύσης.

Η «Ελληνική Γης» διαθέτει ένα γαστρονομικό  πλούτο ατέρμονο που «τρέχει» από γενιά σε γενιά με τις βάσεις της μεσογειακής διατροφής να έχουν τεθεί από πολύ νωρίς. Η τεράστια παλέτα των τοπικών προϊόντων της Ελλάδας καθώς και η μεγάλη ποικιλία των συνταγών κερδίζουν έδαφος στο κόσμο και ταξιδεύουν σε κάθε σημείο του χάρτη.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει τον διπλωμάτη της χώρας μας και να ενισχύσει την ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα της.